جمعسپاری معمولاً شامل دریافت کار، اطلاعات و یا نظر از گروه بزرگی از مردم، از طریق اینترنت، رسانههای اجتماعی و برنامههای گوشیهای هوشمند است. گاهی اوقات این افراد به عنوان فریلنسر حقوق میگیرند، گاهی اوقات به صورت داوطلبانه این کار را انجام میدهند.
اغلب، تفکر گروهی زمانی که برای حل یک مشکل مورد استفاده قرار میگیرد، منجر به دستیابی به راهکارهای خلاقانهتری میشود. برای مثال، اپلیکیشن مسیریاب Waze از مدل کسب و کاری جمعسپاری استفاده میکند، زیرا از رانندگان میخواهد تصادفات و حوادث را گزارش کنند تا اطلاعات بهروز شده در زمان واقعی را به کاربران دیگر انتقال دهند. بنابراین، همانطور که کاربران ارائه اطلاعات در این ابزار را مساوی به دریافت سرویسی ارزشمند میبینند، داوطلبانه در آن مشارکت میکنند.
جمع سپاری مجموعهای از اطلاعات، نظرات یا کار گروهی از افراد است که معمولاً از طریق اینترنت تهیه میشود.
کار جمعسپاری به شرکتها این امکان را میدهد که در زمان و هزینه خود صرفهجویی کنند و در عین حال از افراد با مهارتها یا افکار مختلف از سراسر جهان استفاده کنند. در حالی که جمع سپاری به دنبال اطلاعات یا کار است، تامین مالی جمعی به دنبال پول برای حمایت از افراد، موسسات خیریه یا شرکتهای نوپا است
مزایای جمع سپاری شامل صرفه جویی در هزینه، سرعت و توانایی کار با افرادی است که مهارتهایی دارند که ممکن است یک تیم داخلی نداشته باشد.
چرا از مدل کسب و کاری جمع سپاری استفاده میشود؟
اگرچه مدل کسب و کار جمع سپاری اساساً قرنهاست که وجود داشته است، این اصطلاح برای اولین بار توسط جفها و در سال 2006 استفاده شد، زمانی که او مقالهای درباره مدل کسبوکار جمعسپاری نوشت. این مدل کسب و کار ابتدا با اینترنت و حتی بیشتر با رسانههای اجتماعی و گوشیهای هوشمند محبوبیت پیدا کرد.
جمع سپاری روشی کاربردی در نشر اطلاعات است، زیرا به شرکتها اجازه میدهد تا اطلاعات و تخصص افراد را با اشتراکگذاری، در سرتاسر جهان افزایش دهد، بدون اینکه مجبور باشد آنها را به عنوان کارمندان عادی استخدام کند.
برای اینکه مدل جمع سپاری به خوبی کار کند، کسبوکار باید ابتدا پروژه بزرگ را به وظایف کوچک تقسیم کند. بنابراین، شرکت احتمالاً از یک فضای دیجیتال (پلتفرم جمعسپاری) برای کنار هم قرار دادن همه چیز استفاده خواهد کرد. و به طور کلی، زمانی که کسب و کار قصد دارد دادههای مشتری را جمعآوری کند، ممکن است برای جمعآوری اطلاعات کاربران به رسانههای اجتماعی روی بیاورد.
مزایای مدل کسب و کاری جمع سپاری
•تسریع فرآیندها: جمع سپاری به دلیل امکان شکستن پروژه در میان گروه بزرگی از افراد مشارکت کننده و سپس سرعت بخشیدن به کل روند اجرا، کارها و فرآیندها را با سرعت بسیار بالاتری انجام میدهد.
•مشارکت مصرف کننده: جمع سپاری مشارکت مصرف کننده را در حل مشکلات یا ارائه اطلاعات میخواهد. این امر توجه مصرف کننده را برای مدت طولانیتری حفظ میکند زیرا آنها احساس میکنند بخشی از پروژه هستند. این جلب توجه میتواند در مدت کوتاهی به درآمد تبدیل شود.
•کاهش هزینهها: جمع سپاری راه ارزانتری برای انجام پروژههای بزرگ میباشد. از آنجایی که مشارکت کنندگان در اجرای پروژه، کارمند کسب و کار نیستند و هزینههای سربار یک نیروی کاری استخدام شده را ندارند، بنابراین هزینههای عملیاتی پروژه کمتر است.
•مقیاس پذیری: مقیاس پذیری میتواند یک شرکت را با مشکل مواجه کند، به خصوص در ابتدا یا زمانی که پروژه منابع لازم برای شروع ندارد. انبوه سپاری به کسبوکار اجازه میدهد تا وظایف کوچک را در هر زمان و هر مکان توسط مشارکت کنندگان راه دور انجام دهد.
شکافهای دانش: جمع سپاری به کسبوکار اجازه میدهد تا به افرادی با مهارتهایی دسترسی پیدا کند که در بین منابع انسانی خود در دسترس نیستند، زیرا گاهی اوقات استخدام یک فرد متخصص که واقعاً فقط برای پروژه خاص مفید است، برای سازمان مقرون به صرفه نیست. ( تیم تحریریه مدیران آینده خرداد 22, 1401)